Watchmen – Ze basics

Daca ai vazut trailerul acesta si nu ai auzit niciodata de Watchmen, romanul grafic scris de Alan Moore, chances are ca trailerul in sine ti se pare foarte confusing. Have no fear, gentle reader. Deoarece eu iti spun acum foarte pe scurt care sunt cele 10 chestii principale pe care trebuie sa le stii despre povestea din Watchmen

1. Actiunea are loc intr-o dimensiune paralela in anul 1986.

2. La un moment dat in istorie au existat supereroi in sensul de vigilantes dar majoritatea s-au retras dupa ce activitatea de vigilante a fost scoasa in afara legii.

3. De ce s-a intamplat asta? Pentru ca a aparut Dr. Manhattan. The blue guy. El este singurul personaj cu super puteri autentice din poveste. Controleaza atomii la nivel microscopic si basically are puterile unui zeu. Ceea ce explica citatul din urmatorul poster. Datorita lui Dr Manhattan, SUA este prima putere in lume.

4. Povestea incepe cu moartea lui The Comedian, care este unul dintre fostii supereroi care in loc sa-si abandoneze cariera, a inceput sa lucreze pentru Guvern alaturi de Dr. Manhattan.

5. Roscharsh (the guy cu masca ciudata) este convins ca The Comedian a fost ucis si exista un ucigas in serie care tinteste fosti supereroi.

6. Roscharsch incearca sa-si conginva fostul partener Nite Owl (Batman clone) sa-l ajute sa investigheze, dar Nite Owl se bucura acum de o viata tihnita.

7. Asta nu-l opreste sa reia legatura cu Silk Spectre, tot fosta supereroina care la inceputul povestii este combinata cu Dr Manhattan intr-o relatie foarte bizara mostly based on sex. Pe Silk Spectre nu o intereseaza in mod special sa descopera ucigasul Comediantului deoarece acesta a incercat sa-i violeze mama la un moment dat. But he’s a good guy once you get to know him!

8. Roscharch devine si mai convins ca exista a superhero killer cand Ozymandias, cel mai inteligent om din lume si singurul fost supererou care s-a apucat de afaceri, este victima unei incercari de asasinare.

9. Dr Manhattan la un moment dat paraseste planeta si se refugiaza pe Marte dupa ce este acuzat ca puteirle lui ar duce la aparitia cancerului in oameni.

10. In lipsa lui Dr Manhattan, SUA isi pierde avantajul pe scena globala si planeta se pregateste de al treilea razboi mondial, incepand o noua cursa a inarmarilor.

Cam asa se desfasoara prima parte a seriei de 12 episoade ce compune romanul grafic Watchmen. Nu pot sa garantez ca o sa dam de toate chestiile astea in film. However, daca este sa ne luam dupa Kevin Smith care spune ca filmul este fucking astounding, cred ca puteti sa ma ascultati pe mine. Oricum, felul in care este scris romanul depaseste orice fel de complicaciuni ale povestii care ar putea reiesi din descrierea mea sub-standard.

*Watchmen apare pe 6 martie 2009 si este produs de Warner Brothers Studios.

Reclame

2 responses to “Watchmen – Ze basics

  1. you’re perfectly right, nu am inteles nimic. astept sa ma illuminate

  2. Cred ca trailerul este intentionat confusing. E un trailer pentru initiati si un teaser pentru „novici”. Imi imaginez ca toamna asta primim ceva mai bine inchegat (poate ceva din scenele prezentate la Comic-Con?).
    Dar rezumatul tau mi se pare perfect pentru a intelege esenta povestii (care suna misto chiar si fara a explica subtextele si smecheriile narative/vizuale). Kudos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s